Glas in lood - Tiffany workshops, cursus & arrangementen

 
WORKSHOPS & CURSUSSEN
 
dinsdag, woensdagavond - en donderdag en vrijdagmiddag workshop, cursussen & hobby dagdelen
 
ARRANGEMENTEN
 
raadpleeg de agenda
 
 
 CURSUS GLAS IN LOOD EN TIFFANY
 
Vrijdag middag 18 september start nieuwe groep cursisten VOLGEBOEKT!
Donderdagmiddag instroom mogelijk
Woensdagavond instroom mogelijk
 
 

cursus glas in lood -tiffany technieken 6 weken 

 
Glas-in-lood een ambacht en hobby waar ik mijn werk van gemaakt heb.

Sinds mensenheugenis wordt er glas-in-lood in raamvensters toegepast. De decoratieve toepassing van glas-in-lood wordt door de vele kleuren en maten nog steeds zeer gewaardeerd en zal uw woning een sfeer verhoging  geven.

Het vervaardigen van glas-in-lood is in de basis onveranderd en ambachtelijk gebleven. Met enthousiasme en kennis van zaken verzorgen wij een cursus van zes weken waarbij u de volledige basis eigen kunt maken.

Uiteraard geldt voor deze ambachtelijke hobby óefening baart kunst’, zodat het aan te raden is met een eenvoudig werkstuk te beginnen.

Uiteraard beschikken wij over het juiste gereedschap, goede materialen, de nodige accuratesse en met een goede voorbereiding en uitvoering, heb je al snel een product waar je trots op kunt zijn.

Kunstzinnig aan het werk, dan biedt Tiffany vele mogelijkheden.

Eind 1800 ontwikkelde de Amerikaanse glaskunstenaar Louis Comfort Tiffany een techniek om kleine stukken glas omwikkeld met koperfolie aan elkaar te solderen met tin. U waarschijnlijk bekend van de Tiffany lamp. Deze techniek biedt echter ook de mogelijkheid tot allerlei kunstzinnige uitvoeringen.

Beide uitvoeringen bieden wij u aan in de zes weken cursus glas-in-lood / Tiffany of de  drie daagse cursussen.

U kunt kiezen beide technieken toe te passen in de cursus of alleen voor glas-in-lood of Tiffany te gaan en beoordeel dan zelf of dit een boeiende hobby voor u is.

 

Iedere dinsdag en woensdag avond 19.00 tot 21.30 uur en donderdag- en vrijdagmiddag 13.00 tot 16.00 uur hebben wij glas in lood / Tiffany cursus en hobby avond/middag. Op deze avonden en middagen zijn er een aantal gevorderde en is er regelmatig instroom van nieuwe cursisten. Dit werkt zeer prettig, het is leuk en inspirerend om met de gevorderde mee te kijken en zo hebben we voldoende tijd voor de nieuwe cursisten. Kosten cursus 185,00 euro inclusief materiaal object 30x40 cm, daarna kan er een tienrittenkaart worden aangeschaft voor 110,00 euro of 12,50 per avond. Kom met uw wensen en wij kijken naar de mogelijkheden en geven aan hoeveel tijd u eventueel nodig heeft en wat bijkomende kosten zullen zijn bij grotere projecten.

 

NIEUW WORKSHOP WERKEN MET RANDLOOD

drie uur durende workshop inclusief kopje koffie of thee met lekkernij 37,50 euro p.p.

ARRANGEMENT vijf uur inclusief Homemade High Tea 57,50 euro p.p.

We starten de dag met koffie thee en zoete lekkernijen high tea. Daarna aanvang van de workshop. We onderbreken voor de lunch met de hartigheden van de high tea en kopje soep. Vervolgens finishing touche werkstuk. We sluiten de dag af met  hartig hapje en frambozencider om te proosten op een leuke, gezellige, culinaire en creatieve dag.

 

WORKSHOPS kennis maken met glas in lood / Tiffany

VOGEL                47,50 euro    

drie uur durende workshop kan eventueel worden uitgebreid met Homemade High Tea á 17,50 euro of lunch 12,50 euro

DAGWORKSHOP KAT           67,50 euro

DAGWORKSHOP RAAM TIFFANY                    87,50 EURO

DAGWORKSHOP RAAM GLAS IN LOOD                    87,50 EURO

 

Inbegrepen gebruik gereedschap, materiaal workshop en cursussen raamwerk tot 30 x 40 cm,mijn deskundige begeleiding, koffie of thee met lekkernij en de Westfriese lunch.

 

(kleine lettertjes)

-Ik vraag geen aanbetalingen voor mijn workshops en cursussen  maar zoals jullie op mij rekenen, reken ik  ook op jullie.

-Kom je samen met iemand of met meer personen, en één wordt onverwacht ziek, dan reken ik wel op de rest. 

-Eén week voor data mag je nog wijzigen, daarna alleen nog aanmeldingen erbij en niet meer eraf.

-Afmelden in de week voor aanvang stuur ik een factuur met 50% v.d. prijs.


 

 

Fotogalerij: Glas in lood - Tiffany workshops, cursus & arrangementen